10.19.2009

Sügisesed matkad

on hoopis omamoodi. Eks maastik ja loodus ka. Värvid ja valgus.
Viimane matk läks ootamata lustlikuks, kui viimane kanuukond kaldal teineteise tubli matka eest tänamise käigus vette vajus. Lihtsalt ja konkreetselt. Kuigi alustasime sellest, et tuleb ERITI hoolega vaadata, kuhu astud, sest igal pool on libe või pehme või mõlemat.
Elva on muidugi kuhjaga vett täis ja ega matkaja ei tea, et rohu all kumerdub kallas tegelikult üsna tublisti, seega ei tähenda veest paistvad tupsakad üldse veel tahedamat jalgealust. Suvel on vist ligi meeter madalam seis üldjuhul.
No, aga autod ju sealsamas ja vahetusriided olid neil veekindlas kotis ka, nii et läks täie raha eest, nagu nad ise arvasid.

5 comments:

  1. Praegu matkad?? Kas inimesed on hullud?!

    ReplyDelete
  2. :) - kindlasti on hulk inimesi suhteliselt hullud, aga kanuumatkadele jõuavad nad harva, tundub mulle. Mõned siiski on olnud, nt ühe matkaja vend seisis poiste juures, kui nad kanuusid matkaks valmis panid ja rääkis vahetpidamata, KUI nõme sihuke matkamine on (s.t loomulikult võib inimene arvata, et matkamine on nõme, a milleks teisi tüüdata, kui nad parajasti toimetavad, ex). Tõsi, kui ta minuni jõudis, olin ma juba ette hoiatatud ja rääkisin ise vahetpidamata. Mida oleks niikuinii pidanud tegema (soovijatele instrueerimine enne jõele minekut), ainult tavaliselt jätame pausikohad ka.
    Kui sa ilma mõtled, siis meil kehtib ka üldine tõde, et pole halba ilma, on valesti valitud riided.
    Pealegi on praegu vesi super.

    ReplyDelete
  3. P.S - aga kui sa jõkkekukkumist mõtlesid, siis veeseis oli tõepoolest haruldane ja endal oli ka tublisti jalaga kompamist vaja, et mitte sisse vajuda. Muidu on seal rohutuustakad jõe poole ripakul või kaldu, nüüd oli vesi need üles kergitanud ja nägid üsna heinamaa moodi välja. Sulavesi all.

    ReplyDelete
  4. nojah, aga sihukese ilmaga vette kukkuda...

    ReplyDelete
  5. Ega ma ise ka enne ei uskunud, enne ise sees käimist s.t ükskord varakevadel, et külma ei tunne mitte sugugi. Ju ta ikka kuidagi adrenaliini üles lööb. Kui kohe riideid vahetada saab, ei ole tervise mõttes küll probleemi.

    ReplyDelete