7.11.2010

Alexis Roussine ja Lev Bogino,

super! Isegi minusugune viiulivõhik sai aru, et toon kuidagi eriliselt mahlane ja vähimagi kääksu vaba, ja strihhide vahel ei pisimatki kõhklushetke. Väga huvitavast ja raskest kavast rääkimata. Levi lisapalaks Paganini Caprioccio (!).
Vanuse poolest 17 mõlemad, ühe isa viiuldaja, teisel pianist, mõlemad tipud, elavad Pariisis ja suvitavad juba aastaid Lõuna-Eestis. Muusikasõprade seltsi suvefestival.
Taha mõeldagi, millist tööd see tähendama peab.
Helielamust on muidugi raske ümber jutustada, olgu siis hoopis lugu, kuidas sinna sattusin. Nimelt üleaedses muusikakoolis harjutab keegi klaverit. Ikka tubli nädal juba, ja pea vahetpidamata, ja õige ilusti mängib. Algaja lööb aegajalt valesti, tema lihvib keerukaid kohti ja tõeliselt õnnis kuulata. Rohid ja kuulad, pikutad võrkkiiges ja kuulad... Küsin tuttavatelt, kes on, nemad ei tea. Siis mõtlesin mingil hetkel, et mida paganat, ma võin ju minna ja vaadata. Võtsin pihutäie maasikaid kaasa ja läksingi. Et kurjaks ta ometi ei saa, kui ütlen, et hää kuulata.
Diana Liiv oli, ja üldse mitte kuri - lausa vastupidi - , väga sümpaatne, ja ütleb, et neil kontsert. Siis teadis juba tuttav ka lisada, et 'viiulid on ka väga head', nad olla ukse taga kuulanud.
Noh, mõeldud-mindud, kontserdid Mooste mõisas ja Räpina mõisas, ja tõesti üks üle-aegade elamusi.

P.S päris naljakas oli, kui üks uitav herilane ilmselt poognaga pihta sai, sest maha ta kukkus, tükk aega pusis selja pealt püsti saamiseks, siis sasis õige põhjalikult tiibu ja siis lendas aknast välja. Poognad vihisevad, mida's ikka...

1 comment:

  1. Tunnen neid mõlemaid. Kui tahad neid uuesti kuulata kunagi ka Eestis siis lisa msni. Gerret42@hotmail.com
    2 aastat on teinud nad Põlvamaal minu kodukohas kontserte, koos eesti kuulsate lauljatega.

    ReplyDelete